down-to-earth

do 1 juni (20u15)
@ Klappei

Down to Earth

Rolf en zijn gezin vertrekken op wereldreis. Niet zozeer om het avontuur, maar vooral als spirituele reis op zoek naar de zin van het leven. Gefilmd met één camera en zonder crew brengt Down-to-Earth niet enkel het relaas van een gezin dat wil loskomen van de consumptiemaatschappij, maar brengt vooral een ode aan de natuur, aan intrigerende ontmoetingen en aan verbintenis met anderen.

sparklehorse

do 1 juni (20u30)
@ De Roma

The Sad & Beautiful World of Sparklehorse

In The Sad & Beautiful World Of Sparklehorse (2016) vertellen schrijfster Angela-Faye Martin en regisseurs Alex Crowton en Bobby Dass het verhaal van muzikant, cultfiguur en full time getormenteerde ziel Mark Linkous (Sparklehorse). Onder zijn alter ego Sparklehorse was Mark Linkous een van die muzikale grootheden zoals elke generatie er maar een paar ziet passeren.

broer_affiche

vr 2 juni
(20u15)

Broer

Ex-hoteluitbater Mark Lebeer krijgt onverwacht een uitnodiging van de knappe, steenrijke Ierse Grace om hun oude liefdesaffaire van twintig jaar geleden nieuw leven in te blazen. Het bericht is echter niet voor hem bedoeld, maar voor zijn broer Michel die destijds het ouderlijk hotel failliet heeft geholpen en daarna vertrokken is met Marks vrouw. Mark besluit zich uit te geven voor zijn broer en de vroegere familiale ‘rekeningen’ te vereffenen.

down-to-earth

vr 2 juni (20u15)
@ Klappei

Down to Earth

Rolf en zijn gezin vertrekken op wereldreis. Niet zozeer om het avontuur, maar vooral als spirituele reis op zoek naar de zin van het leven. Gefilmd met één camera en zonder crew brengt Down-to-Earth niet enkel het relaas van een gezin dat wil loskomen van de consumptiemaatschappij, maar brengt vooral een ode aan de natuur, aan intrigerende ontmoetingen en aan verbintenis met anderen.

sound-and-chaos

za 3 juni (20u15)
@ Klappei

Sound & Chaos

In deze film staat het werk en leven van producer Martin Bisi centraal. Bisi’s invloed op de New Yorkse muziekscene van de jaren 70 en 80 is ongeëvenaard. De Amerikaan was producer van iconische artiesten als Swans, Lydia Lunch, Cop Shoot Cop, Unsane,
Sonic Youth, Iggy Pop en Herbie Hancock. Bisi was bovendien nauw betrokken bij de werking van de legendarische punkclub CBGB.

"Szenenbild - Foto - Alexander Janetzko 05" Bild-ID: 100830-6292 Marisa (Alina Levshin).

ma 5 juni (19u30)
@ Klappei

Kriegerin

Marisa is een 20-jarig meisje. Ze haat buitenlanders, joden, de politie en iedereen die volgens haar schuldig is aan de achteruitgang van Duitsland. Ze drinkt en vecht en haar volgende tatoeage zal een portret van Adolf Hitler worden. De enige plaats waar ze zich thuis voelt is de neonazi-club waar ze deel van uitmaakt. Wanneer de 14-jarige Svenja lid wordt van de groep, wordt Marisa een soort rolmodel voor haar.

neruda

wo 7 juni (14u00)
@ De Roma

Neruda

1948. Met de steun van de communisten, onder wie Pablo Neruda, is de rechtse Gabriel Gonzalez Videla gekozen tot president. Van communisten moet Neruda echter niets hebben en de internationaal bekende Neruda is hem een doorn in het oog. Hij geeft politie-inspecteur Oscar Peluchonneau de opdracht Neruda op te sporen en te arresteren. Tussen die twee ontspint zich een waar kat-en-muisspel. Maar is het allemaal wel echt?

sing

wo 7 juni (14u15)
@ Klappei

Sing

Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

100506-N-6070S-819 Gulf of Mexico (May 6, 2010) -- Dark clouds of smoke and fire emerge as oil burns during a controlled fire in the Gulf of Mexico. The U.S. Coast Guard working in partnership with BP PLC, local residents, and other federal agencies conducted the "in situ burn" to aid in preventing the spread of oil following the April 20 explosion on Mobile Offshore Drilling Unit Deepwater Horizon. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Justin Stumberg/Released)

wo 7 juni
(19u00)

Deepwater Horizon

De film vertelt het verhaal over het BP-boorplatform Deepwater Horizon dat in 2010 het gezicht werd van een ecologische ramp in de Golf van Mexico. Het beruchte Britse booreiland vloog in brand en explodeerde op 20 april 2010 tijdens boringen. Er kwamen 11 bemanningsleden om het leven. Dit werd de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

moonlight

wo 7 juni (20u15)
@ Klappei

Moonlight

Moonlight focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

moonlight

wo 7 juni (20u30)
@ De Roma

Moonlight

Moonlight focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

I, Daniel Blake

do 8 juni (20u15)
@ Klappei

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Na een ziekte heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Le Ciel Flamand

za 10 juni (20u15)
@ Klappei

Le Ciel Flamand

Monique baat samen met haar dochter Sylvie een bordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Een dramatische gebeurtenis zet de zekerheden in hun leven op een helling en brengt de familiale banden onder druk.

un-homme-a-la-hauteur

zo 11 juni (11u00)
@ Klappei

Un homme à la hauteur

Diane is een mooie vrouw. Ze is een briljante advocaat met gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid. Ze is klaar om de man van haar leven te ontmoeten. Op een avond ontvangt ze een telefoontje van een zeker Alexandre die haar gsm heeft gevonden. Het klikt meteen. Alexandre is beleefd, grappig en charmant. Diane is helemaal weg van hem. Ze plannen snel een date, maar die ontmoeting gaat niet helemaal zoals verwacht.

lauberge-espagnol

zo 11 juni (14u00)
@ Klappei

L'auberge espagnol

Na zijn studie zou de zeventwintigjarige Parijzenaar Xavier met de hulp van een vriend van zijn vader kunnen beginnen werken op het Ministerie van Financiën. Het is echter noodzakelijk dat hij daarvoor Spaans kan. Hij besluit zijn laatste jaar Economie met het Erasmusprogramma door te brengen in Barcelona. Met een klein hartje, laat hij zijn vriendinnetje Martine en de huiselijke vertrouwde sfeer achter in Parijs. In Barcelona ontmoet hij Erasmusstudenten van verschillende nationaliteiten.

fuocoammare

di 13 juni (20u15)
@ Klappei

Fuocoammare

Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich amuseren en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Deze mensen zijn op zoek naar geluk, maar vaak wordt hun lichaam uit de zee gevist.

mijn-naam-is-courgette

wo 14 juni (14u15)
@ Klappei

Mijn naam is Courgette

Icarus, een 10-jarige jongen, wordt opgevoed door zijn alcoholistische moeder die hem de bijnaam ‘mijn courgette’ geeft. Wanneer zij plotseling overlijdt, wordt hij in een tehuis geplaatst. Aldaar, omringd door andere kinderen die zijn beschadigd door het leven, begint een groots avontuur voor hem. Vertrouwen, vriendschap en zelfs de liefde ontdekken, ‘courgette’ durft eindelijk te geloven in een jeugd vol dromen en hoop…

manchester-by-the-sea

wo 14 juni (20u15)
@ Klappei

Manchester by the Sea

Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.

bacalaureat

wo 14 juni (20u30)
@ De Roma

Bacalaureat

Romeo is een chirurg van middelbare leeftijd die zich altijd heeft verzet tegen omkoperij, maar zijn kans om open te bloeien heeft gemist. Nu projecteert hij zijn hoop op zijn 18-jarige dochter Eliza. Zij zal in Londen kunnen studeren, ver weg van het hopeloze Roemenië, maar eerst moet ze haar examens met succes afleggen. Dat lijkt een formaliteit, tot het meisje iets bijzonder traumatisch ervaart net voor haar laatste examen.

registe

za 17 juni (15u00)
@ Klappei

Registe

Waarom is slechts één regisseur op 12 een vrouw? Is regie een mannenwereld? Dit is het onderwerp van de documentaire, die het oeuvre van andere bekwame maar vergeten regisseuses aan bod laat komen. Bijzonder interessant om kennis te maken met een van de pioniers van de Italiaanse cinema, Elvira Notari (1875-1946).

la-la-land

za 17 juni (20u15)
@ Klappei

La La Land

La La Land volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

de-boskampis

wo 21 juni (14u15)
@ Klappei

De Boskampi's

Rik Boskamp, zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt.

north-country

wo 21 juni (20u15)
@ Klappei

North Country

Alleenstaande moeder Josey Aimes (Charlize Theron) is het zat om speelbal te zijn van seksuele intimidatie in de mijn waar ze werkt en ze besluit deze intimidatie te melden en haar gelijk voor het gerecht te halen. Wat ze echter nog niet weet is dat haar besluit om deze mannen te vervolgen op veel weerstand in haar omgeving zal stuiten…

captain fantastic

do 22 juni (14u00)
@ De Roma

Captain Fantastic

Ben Cash en zijn vrouw brengen hun zes kinderen groot in de bossen, ver weg van de kapitalistische maatschappij. Ben geeft zijn kinderen zelf les in talen, filosofie en overlevingstechnieken. Hij leert ze steile rotsen beklimmen en herten villen, maar laat hen ook Dostojevski en George Eliot lezen. Wanneer de psychisch ziek geworden vrouw van Ben terugkeert naar de maatschappij en daar overlijdt, stappen Ben en zijn kinderen de door de vader zo verafschuwde samenleving weer binnen om de begrafenis bij te wonen.

cartouche

do 22 juni (20u15)
@ Klappei

Cartouche

In de 18de eeuw verlaat meesterdief Louis de Bourguignon (Belmondo) de onetische Malichot bende om zelfstandig, als Cartouche, de rijken te bestelen en de buit te verdelen aan de armen. Gedreven door de liefde voor Venus (Cardinale), kan hij uit elke val ontsnappen, zowel die van Machinot en die van de politie, maar niet uit die van Venus…

manchester-by-the-sea

do 22 juni (20u30)
@ De Roma

Manchester by the Sea

Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.

selma

zo 25 juni (11u00)
@ Klappei

Selma

Met Selma focust Ava DuVernay op de strijd voor ongelimiteerd stemrecht voor Afro-Amerikanen en de vreedzame protestmarsen tussen Selma en Montgomery, in 1965. Geen sentimentele heldenverering van Martin Luther King dus, maar een film vol gevoel die je moeiteloos meesleept.  De zin voor rechtvaardigheid wordt wakker in elke vezel van je lijf. Met dank aan een fantastische soundtrack, briljante montage en prachtige fotografie.